Over

Mijn naam is Francien Kamp en woon in het brabantse dorpje Andel. Samen met mijn dochter Esmée ben ik actief in de IJslander sport.

Naast IJslandse paarden heb ik Groenlandhonden waarmee ik actief ben in de sledehondensport. Samen met de honden over de oneinige sneeuwvlaktes rennen in Zweden en Noorwegen is een heerlijke manier om te ontstressen en weer op te laden.
Momenteel volg ik de opleiding Veterinaire natuurgeneeskunde bij de Silverlinde in Breda. Dit jaar, 2018, hoop ik af te studeren. Alle eindexamens zijn behaald en het laatste werk zit in het schrijven van een scriptie over het IJslandse paard in Nederland en waarom dit ras na import zoveel kans heeft op het krijgen van oa. Zomereczeem. Naast deze studie volg ik nog de opleiding OSteopathie voor paarden bij de Hipposofia Academie in Hooge Mierde. Ook hiervoor heb ik intussen alle benodigde examens behaald en het afronden is in volle gang door het lopen van stage ( bij HSA revalidatiecentrum te Hooge Mierde) en mijn afstudeerscriptie. Men blijft nooit uitgeleerd en na deze opleidingen blijf ik mijzelf upgraden door middel van het volgen van gespecialiseerde nascholingen en opleidingen. Osteopathie bij de sporthond is een van de opleidingen op de bucketlist. Waardoor ik in de toekomst ook sporthonden kan gaan begeleiden.