Natuurgeneeskunde

Een gezond en fit dier kan zichzelf in balans houden via zijn zelfgenezend vermogen. Dit kan gaan om een kleine verkoudheid of een trauma waar een dier van geschrokken is. Door stress, angst, verkeerde voeding, opsluiting, andere leefgenoten enz… kan een dier in onbalans raken. Dit kan heel sluimerend beginnen maar diep van binnen begint de onbalans. Het kan zich uiteindelijk gaan uiten in oa. gedragsverandering huidproblemen spijsverteringsproblemen allergiën intolleranties lage weerstand enz…. Deze symptomen zijn een uiting van de onbalans in het lichaam. Symptomen zijn niet de ziekte maar is een uiting van een ziekte die zich in het lichaam aan het ontwikkelen is. Ook stress komt bij dieren voor. Als een dier gedurende de gehele dag aan stress wordt blootgesteld, bijvoorbeeld waar hij angst voor heeft, vervelende leefgenoten, opgesloten zitten, kost hem dat veel energie. Een dier heeft een groot overlevingsinstinct en zet uiteindelijk zichzelf in een overlevingsmodus en schakelt functies uit om te overleven. Uiteindelijk gaat dit ten koste van zowel zijn fysieke als ook zijn mentale lichaam. Natuurgeneeskunde is het genezen van de zieke in plaats van de ziekte. Er wordt holistisch gekeken naar het dier. Als een dier weer teruggezet wordt in zijn balans zullen de ziektesymptomen verdwijnen en het dier staat weer vollop in het leven. Helaas is niet alles te genezen maar de natuurgeneeskundige middelen en therapiën kunnen ook chronische en terminale ziekten ondersteuning en verlichting geven. Natuurgeneeskunde is niet zomaar een korreltje homeopathie, een paar kruiden eten of een bachbloesem gebruiken. Er komt veel meer bij kijken. Natuurgeneeskunde begint bij het diepe begin en niet bij het symptoom. Er is een reden waarom een dier het desbetreffende symptoom laat zien. Dmv van een anamnese wordt een diagnose en behandeladvies samengesteld en ook u als eigenaar zal mee gaan werken in het proces uw dier te beteren.

Middelen en maatregelen

Natuurgeneeskundige middelen en maatregelen zijn middelen die op het energetische, mentale en/of op het fysieke lichaam  hun uitwerking kunnen hebben. Een aantal middelen en maatregelen waarmee Anibalance werkt zijn: - Bachbloesem therapie - Schussler Celzouten therapie - Aroma therapie ( essentiële oliën) - Homeopathie In combinatie met osteopathie en cranio-sacrale technieken kan Anibalance uw dier een uitgebreide behandeling bieden.   
fysiek
mentaal/emotie

Uitleg hoe een ziekte kan ontstaan

ziekte begint in principe in het energetische lichaam. Het zelfgenezend vermogen van een paard is sterk genoeg om in de bovenste lagen in balans te blijven. Dit lichaam geeft positieve trillinge over naar het mentale lichaam en als het mentale lichaam in balans is geeft deze op zijn beurt weer positieve trillingen door naar het fysieke lichaam. Wanneer in het energetische lichaam een disbalans ontstaat, door bijvoorbeeld een schrikreaktie, lange reis, kan deze negatieve trillingen naar het mentale lichaam doorgeven. Is het dier mentaal in balans geeft de middelste cirkel positieve trillingen door naar de bovenste cirkel en zal het energetische lichaam weer in balans komen. Is het mentale lichaam niet in balans worden de negatieve trillingen groter en doorgegeven worden naar het fysieke lichaam. Tot nu toe kan zelfs het fysieke lichaam positieve trillingen teruggeven naar mentaal en energetisch en is het paard weer in balans. Als het fysieke lichaam niet in balans is dan zijn de negatieve trillingen zo groot geworden dat een paard ziek wordt, blessures krijgt en organen uit balans kunnen raken. Zo is bij een behandeling belangrijk om holistisch naar een dier te kijken. De symptomen zijn slechts een uiting van een disbalans dieper in de lagen. Mocht uw dier steeds terugkerende fysieke klachten hebben dan kan het eens noodzakelijk zijn om eens verder te kijken dan het symptoom. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Anibalance. klik hier voor contactgegevens.
energetisch